Familjen Hellsing

Wreta Gestgifveri drivs av familjen Hellsing sedan 2015 men gästgiveriet har anor från 1600-talet. Wreta näms redan 1365 av unionskungen Albrecht av Mechlenburg som besökte gästgiveriet i samband med första advent. Gestgifveri har sedan dess haft kungliga besökare som greve Axel von Fersen, Karl XIV Johan, Karl XV, Carl von Linné och Carl Hårleman. Här på Wreta Gestgifveri finner gästerna en unik miljö från 1600 och 1700-talet och de 22 gästrummen har kärleksfullt restaurerats och är individuellt döpta efter några av de kända gästerna från svunna tider.

Vi som tar hand om er på Gestgifveriet:

Niklas Hellsing:
Niklas Hellsing ser till att våra gäster får god och vällagad mat. Sedan 2013 är Niklas Nobelkock och han har vunnit Årets Östgötakock 2011 och 2007. Diplomerad Hagdahlskock, medlem i East Culinary Team och har även suttit med som domare vid olika mattävlingar.

Under mer än tio års tid har Niklas drivit Gryts Varv Hotell & Konferens i Gryt, Östergötland som sommaren 2015 omskrivs i White Guide som en av Sveriges bästa sommarkrogar. Niklas har även drivit Beluga Restaurant i Stockholm som nämns bland annat i White Guide och Sveriges Bästa Bord. Han har varit Källarmästare på Häringe Slott och jobbat tillsammans med mästerkocken Gert Klötzke.

Malin Hellsing
Malin har länge haft en fot i hotell- och servicebranchen. Senast som ansvarig för Gryts Varv Hotell & Konferens i Gryt, Östergötland. Med exceptionell känsla för kundens behov ser Malin till att alla gäster får en unik upplevelse på Wreta Gestgifveri.

 

Boka rum direkt eller kontakta oss för bokning av paket